css templates

Akupressur för Birthworkers 

Akupressur för Birthworkers är en heldagsutbildning där du får lära dig både öronakupressur och kroppsakupressur. Akupressur kan användas under graviditet, förlossning och postpostpartum för att hjälpa mot illamående, smärta, depression, ångest och rädsla, trauma/PTSD, amningsproblem, stress, rökavvänjning, sömnproblem, värkförstärkande, hjälpa bebisen sjunka neråt, hjälpa moderkakan lossna efter förlossningen etc. Man kan även använda akupressur för igångsättning.

Öronakupressur består av NADA som är 5 standardiserade punkter som används världen över just för att det har så god effekt på psykiskt mående och smärta. Du får också lära dig 5 tilläggspunkter som är extra bra vid graviditet, förlossning och postpartum. Fördelen med öronakupressur är att det ges genom att man sätter små kulplåster i öronen och de sitter kvar i upp till två veckor och ger kontinuerlig effekt.

Kroppsakupressur består av 10 punkter som finns på händer, handleder, axlar, huvud, fötter och ben. Kroppspunkterna behandlas genom tryck från personen själv, partnern, doula/barnmorska/undersköterska och ibland av kulplåster/akupressurband som kan sitta kvar i timmar/dagar. Fördelen med kroppsakupressur är att man lätt kan lära ut punkterna till partnern och den gravida/föderskan och att de känner sig delaktiga och kan minska smärtan och påverka sin hälsa/förlossning på ett positivt vis.


Kursen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska delarna innehåller bakgrund till akupressur, forskning, hur man ger behandlingar enskilt och i grupp, användningsområden, hur man lär ut akupressur till partner, när akupressur ska användas etc.


För vem?

Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande, exempelvis som doula, barnmorska, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör.


Kursintyg

Efter kursen erhålls ett intyg ”Akupressur för förlossning och graviditet”.


Kursmaterial

Du får bilder och skriftliga instruktioner på akupressurpunkterna, som du kan använda i ditt arbete och kopiera/skriva ut till dina klienter.

Du får ett kurskompendium som du kan använda för din egen referens.

Du får ett startkitt med kulplåster, spritsuddar och palperpenna. 


Datum: Söndagen den 1 mars 2020, kl. 09.00-18.00

Plats: Familjestunden, Löddeköpinge

Pris 2950kr. Vid bokning även av Aktiv Baby Instruktörsutbildning den 29 februari erhålls en rabatt på 500 kr på ena kursen.


Anmälningsinfo

Anmälningslänk: https://forms.gle/37m2j3yX8V6Qy5LB8

Det är max 10 deltagare/kurs, först till kvarn gäller.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in senast 14 februari vid för få anmälda. 

Anmälan är bindande och kursavgift återbetalas enbart efter uppvisande av läkarintyg.