css templates

Akupressur för Birthworkers 

Akupressur för Birthworkers är en 10 timmars utbildning där du får lära dig både Öronakupressur och Kroppsakupressur. Akupressur kan användas under graviditet, förlossning och postpostpartum för att hjälpa mot illamående, smärta, depression, ångest och rädsla, trauma/PTSD, amningsproblem, stress, rökavvänjning, sömnproblem, värkförstärkande, hjälpa bebisen sjunka neråt, hjälpa moderkakan lossna efter förlossningen etc. Man kan även använda akupressur som stöd för igångsättning. Akupressur är även fantastiskt för dig som Birthworker! Vi behöver stöd för att kunna stödja andra.

Öronakupressur består av NADA som är 5 standardiserade punkter som används världen över just för att det har så god effekt på psykiskt mående och smärta. Du får också lära dig några tilläggspunkter som är extra bra vid graviditet, förlossning och postpartum. Fördelen med öronakupressur är att det ges genom att man sätter små kulplåster i öronen och de sitter kvar i upp till två veckor och ger kontinuerlig effekt.


Kroppsakupressur består av punkter som finns på händer, handleder, axlar, huvud, fötter och ben. Kroppspunkterna behandlas genom tryck från personen själv, partnern, doula/barnmorska/undersköterska och ibland av kulplåster/akupressurband som kan sitta kvar i timmar/dagar. Ibland används moxa, som innebär att man värmer punkten. Fördelen med kroppsakupressur är att man lätt kan lära ut punkterna till partnern och den gravida/föderskan och att de känner sig delaktiga och kan minska smärtan och påverka sin hälsa/förlossning på ett positivt vis.


Kursen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska delarna innehåller bakgrund till akupressur, forskning, hur man ger behandlingar enskilt och i grupp, användningsområden, hur man lär ut akupressur till partner, när akupressur ska användas etc.


För vem?

Kursen passar dig som arbetar med gravida och/eller födande, exempelvis som doula, barnmorska, undersköterska, förlossningspedagog, amningsrådgivare, kiropraktor, osteopat, gravidyogalärare, gravidmassör.


Kursintyg

Efter kursen erhålls ett intyg ”Akupressur för förlossning och graviditet”. Observera att du måste vara närvarande vid all kurstillfällen och workshop för att erhålla diplom.


Kursmaterial

Du får bilder och skriftliga instruktioner på akupressurpunkterna, som du kan använda i ditt arbete och kopiera/skriva ut till dina klienter.

Du får ett kurskompendium som du kan använda för din egen referens.

Du får ett startkitt med bland annat olika kulplåster, akupressurhjälpmedel och palperpenna som har ett värde på ca 655 kr. 


Onlinekurs via Zoom, vintern 2023

28 november

5 december

12 december

19 december

Klockan 18-20.15


Välj mellan följande:

-Workshop i Skåne enligt överenskommelse

-Workshop Online 7 december, kl 18-20.15

Vid online workshop behöver du ha en vuxen person närvarande som du kan träna teknikerna på.


Anmälningslänk: https://forms.gle/zVk4m7tnSkt3NbHx9

Det är max 12 deltagare/kurs, först till kvarn gäller.


Pris 4950 kr ink moms.

Erbjudande: om du går Aktiv Baby Instruktörskurs den 7 + 9 november 2023 så erhåller du 500 kr rabatt på akupressurkursen.


Vi förbehåller oss rätten att ställa in senast 10 dagar innan vid för få anmälda. 

Anmälan är bindande och kursavgift återbetalas enbart efter uppvisande av läkarintyg.